...

Monday, October 01, 2018

K-Pop: BTS at United Nation (Aku Terjebak dgn KPOP)

Malam tadi lepas tengok drama korea `Player' kat Astro, sambung plak tengok BTS kat handphone nyer youtube, OMG aku terjebak dengan K-POP plak, sebabnyer tertengok aritu BTS ada bagi speech kat UN, like wow! UN ko! Makna nye band diaorg ni is HUGE, dah conquered the world, jangan main2 dengan boy band dr South Korea ni, diaorg baru2 ni diberi peluang bg ucapan kat United Nation, RM (sort of like ketua, spokeperson of the group) je sorang yg bercakap, sbb his English paling ok among the 7 of them. Lepas kat UN diaorg appeared kat banyak talk shows kat US (boleh tgk kat Youtube). 

Aku bukan lah peminat BTS tp, mcm suka lah tgk sbb an asian boy band managed to conquered the world kan. Jualan tiket Konsert diaorg kat New York Citifield Stadium (muat 42k penonton) abis dalam masa sejam. Suka tgk bila minah2 salleh duk jerit2, star struck dgn BTS ni.. 

boleh baca kat sini.. 



 


Owh, btw kdrama Terius Behind Me / My Secret Terius tu best sangat, ada action ada lawak. Baru 2 episod so byk lg la yg mcm blurry je, baru nk setting plot camne kan...  so Terius tu recommended lah ye, pls go and watch, especially kalau korang peminat So Ji Sub (Hero Oh My Venus).

Thursday, September 27, 2018

KOREAN DRAMA: TERIUS BEHIND ME / MY SECRET TERIUS

Really can't wait for this drama because of that lost puppy dog eyes So Ji- sub, hahaha comel je kan how they describe So Ji-sub, mata dia macam anak anjing yg hilang tuan. Kuyu jer... 



Malam ni keluar first episode citer ni kat Korea, so hopefully by esok (Khamis 28 sept) dah dapat download la.. kat Astro pun ada, 30 sept ni, channel xpasti plak.. tp channel citer korea tu la.. 


ni dr wikipedia...

A woman named Go Ae-rin (Jung In-sun) loses her husband. Along with her neighbour Kim Bon (So Ji-sub), who is a NIS agent, they discover the truth behind her husband's involvement in a huge conspiracy.

Ada aku baca, penulis skrip ni berangan, what would be like kalau kat dalam bangunan apartment rumah dia tu ada sorang lelaki handsome jd jiran dia, then dia imagine that handsome guy is So Ji Sub. So, that's what motivates her to write this script la.. and lucky enough for her (for us, viewers too) So Ji Sub agreed to take this role. Yeayy!

So wait til tomorrow yer... the trailer looks promising.. 

Monday, September 24, 2018

KDRAMA: DRAMA KOREA YANG BEST 2018 (so far lah)

Sejak bile ek suka tengok drama Korea nih? Since sekolah kot... Autumn In My Heart kot, tapi macam ingat2 lupa dah citer tu, masa lepas SPM takde tgk dah kot, pastu bila start keje kot tengok balik, Oct 2013 The Heirs, followed by Dec 2013  My Love From Another Star, haaa since then la menonton Korean Drama secara serious kot, sebelum Goblin, for me yg paling best W two Worlds.

Tahun ni antara drama korea (KDrama) yang best bagi aku ialah...


Korean Drama Yang Tersangat Best 2018 (Must Watch)

Money Flower
My Mister
Something In The Rain
Terius Behind Me (maybe it's too soon to say sbb baru kuar 2 ep)

Korean Drama Yang Best 2018

Devilish Joy
My ID Is Gangnam Beauty
Lovely Horribly
Familiar Wife
Thirty But Seventeen What's Wrong With Secretary Kim
House Helper
Are You Human Too
About Time
Shoud We Kiss First
Radio Romance
I'm Not A Robot
Black Knight

Drama Korea Yang Best gak la.. tapi tak best sangat2

Tengok sekerat, sebab takde X factor to keep watching

Revolutionary Love
The Package
Eukalala Waikiki
Avangers Social Club
Temperature of Love
Handsome Guy and Jung Eum 
Suits 2018
Sketch

Sunday, September 23, 2018

JAYA GROCER KUANTAN CITY MALL


Kalau dulu sebelum ada Kuantan City Mall nak beli groceries yg pelik2 (imported ones) kena g kat Pantai Selamat (supermarket) yg dekat Jalan Teluk Sisek tu.. now dah ada Jaya Grocer kat Kuantan City Mall (KCM) memang Jaya Grocer lah tempat yang dituju utk beli barang2 makanan yg pelik yg tade kat supermarket lain.









Banana Milk yg femes, 3-4 kali dah g Jaya Grocer ni usha2 nk beli Banana Milk ni tapi tak beli2 gak








Rice Cake ni dalam Kdrama kan depa selalu makan tteokbokki, haa ni la pakai Rice Cake, ni jenis stick, yg bawah ni plak rice cake jenis slice...












syurga peminat ramen (dalam Kdrama depa sebut ramyum)



check dulu tau ada Halal tak ramyun ni, as for me pernah sekali je mkn yg cheese.. ok je biasa2 je rasa tade lah sampai nak mkn lagi dan lagi






Monday, September 17, 2018

TEMPAT MAKAN BEST DI KUANTAN: PAGI & DAISY

Nak makan sambil lepak2 santai2 dgn suasana yg menarik, boleh la ke restoran Pagi & Daisy ni, deco dia sangat cantik. 

Lokasi Pagi dan Daisy ni di Jalan Besar, Kuantan, dekat Hotel Mega View, berdepan dengan Tjantek Cafe, sama jalan jugak dengan Kula Cake.










Nasi Kerabu Kuning















sebelah nye ada Kayuwoods.





GALERI KRAFTANGAN


Lama dah duk plan nk ke Galeri Kraftangan ni. Nama je Galeri Kraftangan tapi sebenarnya kedai makan, tempat lepak2 santai2




KEK VIRAL












ni ig dan contact number Galeri Kraftangan

Sunday, September 16, 2018

COKLAT MURAH DI PENGKALAN KUBOR

Sekarang ni kalau nk beli coklat murah better g Pengkalan Kubor drpd Rantau Panjang, sebab kedai yg biasa g kat Rantau Panjang tu dah takde pilihan sgt... 















kIT KAT 
















Thursday, September 13, 2018

WANG TAK DITUNTUT


So far, ni entry kedua tertinggi yang mendapat paling banyak hits. Maksudnya entry kedua terbanyak yg orang baca kat blog ni. Sekarang ni dengar citer dah boleh check online kan? 

6034 tu hits terkini

So, WTD aku & my parents dah dapat dah duit yg di claim, alhamdulillah... 

Oh.. nak share yg kwn2 aku kat KB g buat WTD baru2 ni.... pejabatnya kat Bangunan MPKB sebelah Tabung Haji Kota Bharu, masuk ikut pintu belakang MPKB tepi Tabung haji, mengadap CIMB

ni alamatnya 


Jabatan Akauntan Negara Malaysia Negeri Kelantan
Blok A Bangunan Persekutuan,
Jalan Doktor,
15590 Kota Bharu, Kelantan
Tel : 09-7460200,


waktu urusan utk WTD di Pejabat Akauntan Negara Kota Bharu, Kelantan

Tuesday, September 11, 2018

Best Ke Crazy Rich Asians



Crazy Rich Asians

Kisahnya nak tengok movie Crazy Rich Asians ni dengan tiket free sempena birthday, (yes, GSC bagi free 2 tickets in our birthday month) tapi, sebab tak print out email yg dia bagi tu so last2 beli je la tiket, yg free tu next time movie lah pulak, Johnny English maybe?

Spoiler alert... ada byk spoiler dlm entry ni.. so kalau taknak ter-spoil pls do not continue reading


CRAZY RICH ASIANS @GSC CINEMA



RM28 in total for 2 tickets, sekarang ni GSC ada promotion tiket harga RM10 utk show sblm 1pm weekdays. Aku tgk ni kat GSC East Coast Mall Kuantan, sebab kat GSC Megamall takde  movie ni... hazab la jugak nk mengharungi manusia time2 long weekend ni... parking sah2 kat roof top, berpusing2 la mencari parking space. My advice, pergi la tgk dgn your girlfriends or boyfriends, sbb kalau g ngan toklaki sure kena marah dah (well,xsemua toklaki la,kang ada yg marah plak..hehe), sbb stress nak masuk ECM pun dh berjujuksss keta.... pastu nak mencari parking lagi...

So the review? Crazy Rich Asians (CRA) is a romantic comedy (rom-com) film, so kalau korang peminat filem action memang tak best dan boring la citer ni, tapi bg aku yg suka pelbagai genre, Crazy Rich Asians ni sgt BEST! it's a chic-flick. Selain excited nak tengok Henry Golding dalam cite ni, excited jugak sbb this is the first all asian cast in 25 years after Joy Luck Club (budak literature tau la kan Joy Luck Club ni). Seriously it is a big thing la for us Asians dlm Hollywood film industry. Takpernah lagi ada movie yg mcm ni, pelakon semua asians, setting plak kat Singapore (ada gak kat Malaysia).

Excited nk tgk how they portrayed Asians in Hollywood movies. Banyak scenes yg lawak, especially masa Rachel dengan best friends dia Goh Peik Lin (Awkwafina yg berlakon dlm Ocean 8, she's actually a rapper). Tapi tak semua org akan paham lawak dia kot.

Citer ni byk la tunjuk kekayaan org2 Asia ni... well.. tajuk pun ada Rich Asians kan.. bachelor & bachalorette party punye lah gempak, they flew out their guests ke pulau & ke kapal. Ramai actors & actresses Asians yg cantik2 & handsome2.  

Tak payah citer plot dia lah ek, tgk trailer dia pun dah tahu kan... nk citer pasal selain Henry Golding yg half English half Iban & Michele Yeoh, ada sorang lg pelakon Malaysia dalam CRA ni, Carmen Soo, best lakonan dia, watak dia Francesca Shaw ex-gf to Nick. Co-screen writer CRA ni Adele Lim pun Malaysian. Lagi... ada few scenes yg diaorg shoot kat Malaysia kat Pulau Rawa, party yg dlm kapal tu sebenarnya kat parking keta kat Malaysia :)

Owh.. anak Corazon Aquino pun ada berlakon, Kris Aquino bawak watak Princess Intan, seorang puteri Melayu, dalam CRA ni jap je scene dia, masa wedding Collin & Araminta. 

Masa tengok citer ni, aku busy duk tengok eh sapa pelakon tu, sapa pelakon ni, semua nya pelakon hebat2 yg ada yg kite dah kenal dan ada yg xkenal walaupun diaorg sebenarnya famous.

Gemma Chan yg berlakon sbg Astrid best lah, mcm akan ada sambungan CRA ni pasal citer Astrid plak..







Monday, August 20, 2018

Skyscraper Best Ke Tak?


Jawapan tepat lagi padat... 

TAK BEST! hehe.. 

well.. maybe sebab tengok kat laptop je (download dr Telegram, gambar clear... kalau tengok kat cinema feel dia lain sket kan.. Sebenarnye download citer Wonder dlu, tapi g tgk Skyscraper ni dlu... sebab The Rock kan... 

Sunday, August 12, 2018

WONDER (2017)



Tengah download movie Wonder ni.. nnti dah tgk kite bagi  review yer
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Post