...

Sunday, June 30, 2019

Of Vlog and Vloggers

It's the last day of June and I haven't updated this blog since ramadan.

Since last week, I don't know how aku terjebak duk tengok macam vlog kat Youtube, mostly vlogs from Malaysia lah. Then, datang idea eh nak jadi vlogger lah pulak... kikiki... macam senangkan... well... vloggers yg famous2 tu masyukkk tau. 

Oh, ingat dah kenapa asyik duk tgk vlog, sebabnya data kat handphone macam tak habis2 je, so rasa macam ruginye bazir je bayar RM140 setiap bulan tapi data tak abis guna, tu pasal lah duk tgk vlog kat youtube je masa kat rumah.

So now antara vlogs yg aku selalu tengok

1. Athisha Khan - Adik Neelofa
2. Hidup Shazz - Photographer 
3. Schaffy Zainuddin - abang Shazz & his life kat Zurich
4. Cupcake Aisyah
5. lain2.. some random vlogs pasal camera, etc.

Tapi, it takes a lot of hardwork lah nk jadi youtuber buat vlog ni, nak edit vdo tu yg makan masa dan of course tak reti sangat la though that part boleh je belajar kan.

Well... tadi masa otw g open house aku dah try la cakap sorang2 dengan camera, haha..  pakai handphone je la, youtubers ni biasanya pakai camera yg special utk buat vlog, well that will be in the future la kot, insyaAllah... kite kumpul duit dulu. Esok plak ada majlis raya kat kolej, so boleh la kite praktis ber-vlog lagiii...

ok..done.. at least ada record pasal vlog.. hehe... 



Sunday, April 28, 2019

BUFFET RAMADAN 2019 HOTEL SEKITAR KUANTAN

Ramadan bakal menjelma, ada yang dah mula survey untuk berbuka secara buffet di hotel                               hotel sekitar Kuantan?

Jom tengok harga-harga buffet ramadan 2019 kat Kuantan ni. 













Savour the flavours of tradition and heritage this season at Kampung Restaurant. An authentic Malay buffet dinner will be available throughout the month beginning 6 May 2019 serving traditional dishes coupled with a variety of local and international cuisines. 

RM108.00 nett per adult; RM54.00 nett per child. 




Come over and let's have an Usrah Ramadan Iftar with your family and friends! Only at The Zenith Hotel!
RM89.00 nett per adult | RM44.00 nett per child 

For bookings & more information, 
please contact +609 565 9595
E: enquiries@thezenithhotel.com






Buffet Ramadan di Swiss Garden Hotel Kuantan





Ramadan Buffet Hotel Grand Continental




SELERA RAMADAN (Hidangan Dulu-Dulu Secara Bufet Setiap Hari) 
Dapatkan Harga "Early Bird" Ramadan Buffet di Shahzan Inn Kuantan Hotel Kuantan mulai sekarang hingga 5 Mei 2019 untuk harga istimewa hanya RM55.00 bersih seorang (harga asal RM65.00 bersih mulai 6 Mei 2019). Untuk tempahan, call ke👇👇
095136688




Enjoy a special Ramadan buffet this coming of the holy month at Mgcc Kuantan Pahang. Featuring a variety of cuisines and traditional Ramadan favorites, the buffet is priced at RM57 per person. Call us NOW!😋😉

Children aged between 6 years to 12 years are entitled to 50% off and children below the age of 6 dine for free. 

For more information and booking email to www.enquiry@mgcc.my or 📞call +09 573 9595


Ancasa Royale, Pekan, Pahang



Buka Selera Buffet Promotion in Bukit Gambang Resort City, Kuantan (BGRC)
Date: 9th May - 4 June 2019
Time: 6.30pm-10.30pm




PROMOSI BUFFET RAMADAN 2019

Dewasa RM55 Nett
Kanak-kanak RM35 Nett
* percuma 1 orang untuk setiap kumpulan 11 orang.


Promosi bermula pada 10hb Mei – 01hb Jun 2019

Term & Condition Apply

Any inquiries, please do not hesitate to call us at 09 - 584 7013 / 14

Tel : 09 – 584 7000 / 7013 / 14 D/L : 09 – 584 7013 / 14
Fax : 09 – 584 7100
Mobile : 017 – 913 2034 / 012 – 569 4752
Email : azira70@gmail.com or sales.cherating@eryabysuria.com









Sunday, April 14, 2019

JAMAN TORY RESEPI INDERA MAHKOTA KUANTAN

Jaman Tory ni terkenal dengan masakan asli Pahang. Sementara menunggu makanan yang di-order sampai, kita amik gamba dulu lah. Restoran ni ada banyak spot yg Instagram worthy :) especially kalau naik ke bahagian atas kedai.












kereta mini yang dijadikan tempat makan utk dua orang






















Friday, April 12, 2019

SERAMBI TERUNTUM


Throwback jalan-jalan kat Serambi Teruntum























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Post