...

Wednesday, April 11, 2018

SEMAK TEMPAT MENGUNDI

Semak daftar pemilih dah? Semalam nk semak punye lah lama nk dpt bukak site tu... bz la kan... semua duk semak..

https://pengundi.spr.gov.my/


tapii... camner ek nk tengok kita mengundi kat sekolah mana?  Sama macam last pilihanraya ke? 

 last time kat sini...  before that kat SINI (first time ngundi)

Sunday, January 07, 2018

Back To Malaysia


Ni caj GRAB dr hotel ke airport,




KESILAPAN BESAR... bag 3 ketul tuu

new friend... sebab baju sama, so kita amik gambar sama2




 off u go... see u in malaysia.. satu kesilapan besar bungkus camni..beg sama jenis dan warna nampak sangat dr owner yg sama.... memang mengundang tumpuan kastam...







sebab kena datang awal ke airport... walaupun dah check in online siap2 tapi q pjg utk cop passport

bye2 see u on the other side... hehe



 berat sangat ke Dik bag tu






Aiysh datang visit mommy...



sampai JB dah... alhamdulillah





Saturday, January 06, 2018

Trip To Ho Chi Minh City, Vietnam: Shopping dan Shopping


Sambung part 2, pasal makanan halal di Vietnam, hotel dan shopping dan shopping


kiteorang stay kat hotel ni  Alagon Western Hotel, byk hotel sama row ngan hotel Alagon ni, tepi tu nampakkan ada Gia Huy Hotel,  Saigon Pink 2 Hotel


deretan hotel kat Malaysian Street, memang sini je lah tumpuan org Malaysia stay kalau datang ke Vietnam, dekat sangat dengan Ben Than Market



extra bed for Mommy Anisz :)

ni dia rate Alagon Western Hotel

bilik kiteorang Junior Suite + extra bed


 view dr bilik hotel aku

suasana sebelah pagi... pagi2 ramai yg breakfast kat Hj. Osman, Hjh. Basiroh & Hj Idris


Menu dan harga makanan halal di Restoran Hajjah Basiroh




60 ribu dong lebih kurang RM10-11


Bangun kul 3 pagi lagi ni, pengsan dah..





merasa lah makan nasi dgn harga 500 ribu hehe... byr pakai MYR jd 100, mahal kan, rasa dia? Biasa2 je, xleh lawan masakan Thai laa.. masuk kedai ni pun lepas masuk 2 kedai lain yg lagi mahal, Daun ke apa ntah nama, tapi bukan kat Malaysian Street la.











Nasi Goreng Paprik Ayam, biasa2 je rasa



 Jalan terus je melalui Gia Huy Hotel tu cross jalan, sampai la ke Ben Than Market, tade pulak amik gambar kat situ.


Alagon Western ni ada menyediakan breakfast halal, halalccording to them la, diaorang ada asingkan yg tak halal, sejauh mana kefahaman diaorg tentang halal tu tatau lah, sebab ada yg faham pork free tu halal la..


 laundry bag ni nyaris2 nk amik isi kain baju yg dh pakai dah, rupanye kena bayar, bukan free!






kalau sejenis yg takut nak lintas jalan kat sini memang sampai ke sudah la tak dapat nak lintas jalan..kalau jln sehala senang la nk cross kan, ni byk2 hala...




helmet motor dan basikal yg hipster gituu



mujur lah setiap kedai kat Ho Chi Minh nih ada free wifi, wifi kat sini memang terbaekk lahhh.. lajuu giler walaupun free wifi je, xkira kedai tudung ke kedai makan ke, mmg wifi laju, kat hotel pun sama, yg best nye kan, kalau korang duk ukur setiap kedai kat sepanjang Malaysian street tu, then setiap kali masuk kedai mintak password wifi dia orang nnti the next day sepanjang korang  berjalan kat Malaysian Street tu, sepajang2 tu lah buleh berwhatsapp, ye la lepas putus wifi kedai hjh basiroh, connected dgn wifi kedai hj osman pulak.. pastu kedai selepas dia plak dan seterusnya sampai lah balik hotel, connect plak ngan wifi hotel....

budak2 plak bile dah ada wifi ni senang la mak bapak nk bershopping, tenang je dia duk main games kat hp, nk download segala mak nenek games pun lantak la asal kan mama n mommy anisz (papa too) bleh pilih tudung dgn aman... kedai pulak ada aircond, cun sgt lah kan. 





bersusun-susun tudung, Aiysh happy je duk kedai ni dapat main games


macam2 pesen dah



boring main games, bukak buku lah pulak

memang berkampung sungguh la kat kedai ni, dah boring main game, Aiysh bukak bag dia, menulis pulak..


semangat nk masuk darjah 1 lah katakan


ni antara barang best utk di shopping di Ho Chi Minh ni... bag Deuter, kualiti dia baik sgt.. xrugi la bli




ni harga dalam RM25-RM30 kat Ben Than Night Market ni...


kopi vietnam, hati2 ada gak yg tak halal


okeh tu je la, hopefully dapat lah lagi menjejakkan kaki ke Vietnam ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Post