...

Sunday, March 15, 2020

MAMASAB LATEST PROMOTION



First time rasa DFCC CHEESE PADU ni masa MAMASAB buat promotion sempena perlantikan Perdana Menteri Malaysia ke 8

Nama promosi tu PROMO PM 8

Kali ni

2020

Dah Mac 2020 baru nak buat first posting utk 2020, fuhh.. busy betul... 

Masa kat sekolah dulu, it was all about WAWASAN 2020 kan, masih ingat lagi, masa tu aku congak2 la berapa ye umur aku masa 2020, owhh dah 40-an masa tu... lambat lagi...

tapi... tup..tup..

eh... mcm sekelip mata dah 2020??? 
Paling sinonim 2020 dengan kereta terbangkan. 


Sunday, December 08, 2019

PERPUSTAKAAN AWAM PAHANG

 Tak plan pun nk ke  Perpustakaan Awam Pahang, kebetulan kawan aku nk pulangkan buku yang dia pinjam. Rupanya dia pengunjung tegar library ni... so kita ikut je la... tak sangka pulak best giler library yg berharga 48 juta ni.

Pengunjung pun ramai je tadi... seronok pulak tgk parents yg bawak anak2 datang sini. Daripada duk ulang pergi malls je cuti sekolah ni, why not ke library kan. Library sekarang bukan macam dulu-dulu. Tak boleh bising2 kan, skang ni dalam library ada ruang untuk perbincangan. So, sesampainya kiteorang kat Perpustakaan Awam Pahang yg terletak kat Padang Kemunting ni...


Mula-mula pulangkan buku, tekan je skrin tu letak buku then buku tu akan bergerak masuk. Sistem ni dah biasa sebenarnya, byk dah library yg guna camni


ni dia cara2 nk guna 

 

Dekat sini ada panggung 3D tau kena bayar RM7

 banyak aktiviti yang diadakan sempena cuti sekolah ni

 ni lagi... 


ni Book Cafe... lepas pulang buku, isi perut lah dlu.. haha, cantik sangat cafe ni... 






pelbagai makanan yg dah siap masak di jual, nnti nak mkn staf akan panaskan makanan tu, yg sepatutnye la.. bukan g panas kan puding or kek tu pulak... nayaa



ada orang tengah siapkan mural


ni rombongan pelajar sekolah yang nak masuk ke PetroSains. Dalam bangunan sama ngan library ni ada PetroSains Playsmart, tapi aku tak masuk la, next time lah... fokus kat library je dulu untuk kunjungan kali ini.


ni kids section 



comel kan 




boleh lepak tgk kartun kat astro, try gak nk tukar channel... xde pulak remote nyer 


ni plak kiosk utk pinjam buku.. masukkan je mykad korang yg dah mendaftar jadi ahli perpustakaan, bayar RM10 per year boleh pinjam 5 buku sekaligus.



nak stay satu hari pun no problemo, surau yang selesa kat sini jer...




nak dating...opss.. baca buku kat sini pun boleh... sangat selesa kan


nak simpang barang boleh letak dalam locker ni, 50 sen je







boleh jamming jugak kat perpustakaan ni




terus je tu bilik jamming...


bilik tengok movie








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Post