...

Thursday, March 31, 2016

KUANTAN RIVER CRUISE

Ini kejadian pada 13/3/16 masa cuti sekolah aritu... baru berkesempatan nk upload gambar. Plan asal nak ke Kuala Gandah tapi Abe xnak sebab the boys baru g zoo kat Haadyai few weeks back.. so... kite ronda2 sekitar Kuantan dah la.. walaupun dah selalu sangat lepak2 kat Kuantan time cuti2 ni.. tp ada je lagi tempat2 yg kiteorg tak explore.. kalau last year cuti skolah Mac 2015 pun lepak2 sekitar Kuantan gak.. 

River Cruise ni lah jadi pilihan..


tak ramai orang pun walaupun hari sabtu dan cuti sekolah... minimum 5 dewasa bot akan gerak..








ada 3 families yg satu bot ngan kiteorang... masa nak dekat sampai ke muara/kuala tu ada la skit tour guide bg explanation pasal pokok bakau takleh diusik kalau tak kena sama.. even nelayan pun tak leh amik pokok bakau tu.. pastu dua explain pasal bot2 yg ada kat sekitar tu.. setiap bot ada no plate sendiri.. mcm kereta gak la... dr no tu kita bleh tau dia asal dr negeri mana.. pastu rumah bot tu dicat dengan certain2 warna yg ada makna tersendiri










ololorrrr sweet nyerr... nak jugakkk ahaa...


tok bah cakap bestttt... ummi tok menahan rasa takut... hehe


Ami pun nampak mcm takut2 gak... sbb bot ni laju rupanyer... 

 macam gambar poskad x? ngeeee


tu jambatan Tanjung Lumpur




Harga tiket Kuantan River Cruise ni Dewasa RM15 seorang, kanak2 mcm Ami tu RM10 dan Aiysh free je


video












Wednesday, March 30, 2016

Saturday, March 19, 2016

KULA CAKES



Sabtu... q pjg smpai tak nampak kaunter...memang lah sokmo ramai orang kat Kula Cakes ni... masa sampai nih penuh orang duk makan kat luar... dah frust dah sket sbb takde tempat nk duduk... tapi.... syukurlah... cun2 je duk tgh beratur meja yg kat depan kaunter clear... walaupun duk dlm a bit crowded tp sejuk la skit ada aircond... hehe



 Kula Cakes punyer signature cake... Mango Cheese Cake... satu lagi dalam gamba ni bday girl punyer.. pavlova..



haaa.. tujuan utama ke Kula Cakes ni ialah.....Sempena bday Misz Hairunnida nih laaaa.. hope she had a blast la mkn pavlova tu hehe...


 Duduk depan kaunter ni bleh tgk mcm2 ragam customers... majority yg dtg membeli ialah perempuan... yg lelaki ada jugak tp 2 dlm 10 orang la... ada yg bli 1-2 slices... ada yg bli sebijik kek... Kalau tak silap sebijik mango cheese tu dlm rm80++


Back in 2014 aku dah pernah buat entry pasal Kula Cakes ni... bleh baca kat sini....
Kula Cakes

Tuesday, March 08, 2016

Avon – Jenama Kosmetik Paling Terkenal di Malaysia




Ditubuhkan sejak tahun 1886 lagi, Avon bukanlah suatu nama yang asing dikalangan wanita di Malaysia. Jenama antarabangsa yang berasal dari Amerika Syarikat ini memahami kehendak semua wanita dengan menawarkan pelbagai rangkaian produk kosmetik, penjagaan kulit, set wangian, pakaian dalam dam banyak lagi. Apa yang paling menarik mengenai Avon adalah kesemua produk yang ditawarkan adalah berkualiti tinggi dan dijual dalam harga yang amat berpatutan.
Oleh yang demikian, tidak hairanlah jika anda boleh menemui stokis Avon di serata lokasi termasuklah di kampung-kampung. Ini kerana produk Avon juga dijual secara ‘direct selling’ sejak berpuluh-puluh tahun lamanya di Malaysia dan sehingga kini ia masih menjadi salah satu jenama yang paling terkenal serta dipercayai. 






Dan bukan itu sahaja, berita baik untuk kesemua penggemar Avon Malaysia kerana kini kesemua produk juga boleh dibeli secara online di laman web terkenal, ZALORA. Khusus untuk mereka yang sentiasa sibuk bekerja dan tiada masa untuk ke stokis Avon yang berhampiran, anda kini boleh membuat pembelian online melalui aplikasi mudah alih ZALORA atau menerusi laman web rasmi dengan amat mudah. 




Bukan sahaja produk untuk wanita, anda juga boleh menemui koleksi produk penjagaan untuk lelaki yang turut ditawarkan dalam harga yang amat menakjubkan. Buat pembelian produk Avon di ZALORA hari ini juga dan nikmati penghantaran percuma terus ke rumah anda serta kaedah pembayaran cash on delivery bagi kawasan-kawasan tertentu. 





NAK MACAM NI





Jumpe gamba2 SOHO ni kat blog vanillapink...

comey kan... nak lah buat camni gak...

Friday, March 04, 2016

Thursday, March 03, 2016

Rahsia Kopitiam di Bangi



1 - 2 Mac kena ke Bangi....

di sebelah malam nyer.... we had our very late dinner kat Rahsia Kopitiam



Dah lama teringin nak makan kat Rahsia Kopitiam ni, kebetulan kali ni datang Bangi ada kesempatan sementelah pulak duduk kat City Boutique Hotel mmg dekat sangat lah dengan Rahsia Kopitiam ni.. kat belakang je.. 
Lagi satu reason utk berkunjung ke kopitiam ni sebab owner nyer anak kepada my ex-lecturer and now colleague.... selalu tgk kat fb ayah n mak dia duk post pasal kopitiam ni... so... akhirnye sampai lah ke Rahsia Kopitiam mlm td lepas ronda2 kat Bangi Gateway 

ni kat Bangi Gateway... dlm kedai Pearl Haya Bangi... byk2 bersabarlah bila masuk dlm ni... iman kena kuat.... hehehe



  

ni Nasi Ambang Kopitiam Rahsia.. kalau tak silap RM6 puas ati..sedap!

 

ni plak mdm nurul posing ngan kacang pool dan tapai.. 

banyak lagi menu2 menarik kat kopitiam ni... mmg next time ke Bangi bleh la lagi lepak sini.. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Post