...

Monday, May 29, 2017

LAGU DALAM CHICAGO TYPEWRITER BEST SANGAT



SALTNPAPER – SATELLITE (위성) CHICAGO TYPEWRITER OST

 

I’m walking all night long in mysteries
You’re singing all day long in maze
Without song in my heart, it is a lie
Still I am wondering why
I’m feeling all my lights going out
All I can hear is your lullaby
From your guide now I’m here without knowing
Those melodies I sing like I know
Don’t wanna say goodbye
I wanna hear your voices
in dreams
Don’t wanna see your tears
I wanna see your traces
I hear you
Say I will
If our tears haven’t fade away
I may cross now or I won’t
Say I will
If our hands didn’t get to hold
Hourglass stories of me and you, we loved
Satellite love
Through the rain, to the stars
Satellite love
Through the rain, to the stars
Say I will
If our tears haven’t fade away
I may cross now or I won’t
Say I will
If our hands didn’t get to hold
Hourglass stories of me and you someday
Satellite love
Satellite love
Satellite love
Satellite love

 

Wednesday, April 26, 2017

BOKITTA PRE-LOVED

#throwback nyer post ni..

last year, early jan punyer cerita ni.. 

Tak ku sangka ada value rupanye tudung bokitta yg dah pakai.. yg original la..








dapat jual semula doubled the price.. eh bukan double.. bli seratus lebih..jual RM300 huhu

Tuesday, April 25, 2017

Monday, April 24, 2017

Chicago Typewriter: Inspired Me To Update This Blog




Sekarang ni tgh tengok kdrama ni... Chicago Typewriter, because of this kdrama lah maka hari ni ter-update lah blog ni... kdrama ni pasal Han Se Ju seorang penulis yg sangat famous kat South Korea, satu hari masa dia kat US rasa nyer masa tu dia buat book tour kat sana, dia terpikat dengan satu typewriter ni yg di display kat satu cafe, Han Se Ju mintak lah nk beli tp cafe owner  tu tak bagi, mlm nicafe owner tu kena kacau, typewriter tu gerak sendiri, Send me to Han Se Ju, last2 cafe owner tu pun hantar lah typewriter tu ke South Korea, pastu..pastu kena tengok sendiri lah... coz somehow I always feel that I can never do justice to the story by telling the plot in my own words, sbb rasa mcm tak reti je nk citer sebab cite korea ni plot dia byk, byk sub plot, so nk citer in detail tu payah... cth nyer mcm ni...


kawan tanya citer ni pasal apa? 
then aku cakap la citer ni best giler weyy.. dia punyer plot sgt unexpected, then terus kan citer la tapi bila aku citer tu aku sendiri rasa tak best la cara penceritaan aku tu... haa gitu, so rasa bersalah pada kdrama tu sebab citer dia best tapi sebab tak pandai nak explain dia jd tak best dan tak berjaya nk pikat org lain share ke best-an citer tu.. so ni kat bawah ni synopsis citer chicago typewriter ni aku amik dr dramafire .com



Han Se Joo was a writer in his past life during the 1930’s Japanese occupation of Korea. He has been reincarnated and is a bestselling author in modern day. But he is depressed and has writer’s block that keeps him from completing his next bestseller. Yoo Jin Oh is a talented ghostwriter who can bail Se Joo out of his predicament, but the mysterious man has a condition for his services that Se Joo may not be able to meet.
Jeon Seol is a veterinarian and book lover who becomes an anti-fan of the overrated Se Joo. Can Se Joo produce a bestseller under the difficult circumstances?
Main Cast:
Yoo Ah-In
Lim Soo-Jung
Ko Gyung-Pyo
Kwak Si-Yang

berbalik kpd tajuk post ni... so far series ni smpai episode 6, smlm buat marathon tgk fr ep 1 - 6 so bila tgk main cast dok menulis je, perasaan nk menulis pun turut sama membuak2.. satu lagi yg best citer ni, ada byk quotation dr famous writer.. cth..

If you don't write to empty my mind I go mad - Lord Byron
When you read, you are always with your best friend - Sydney Smith
An original writer is not one who imitates nobody, but one whom nobody can imitate. -  Francois-Rene de Chateaubriand


lagi yg best... sbb citer ni pasal writers can... so rumah2 writers ni sememang nyer penuh la ngan buku kan.. suka giler tgk set diaorg ni... they really paid attention to the smallest details.. tgk la book shelves ni...


 ni masa Han Se Ju (main character) buat advertisement, public awareness on reading..



 tgk book shelves ni... smart kan.. ni kat rumah sapa ntah nama mamat ni.. the antagonist..


 haaa ni plak rumah Han Se Ju... this is crazy! love the set to the bits.. 

best best, cant wait for the 7 & 8 ep next weekend 

owh btw, chicago typewriter ni nama senapang tau.. sapa follow ig aku ada aku post gambar senapang nama chicago typewriter tu, senapang tu dpt nickname Chicago Typewriter sebab bunyi tembakan dia macam mesin type. Dalam citer ni jugak, cerita yg di tulis oleh Han Se Ju tajuk Chicago Typewriter

Tuesday, March 28, 2017

Let's Get Fit: Day 12

Day 12
Had two sessions
Morning session for 15mins before work and evening session 30mins after maghrib

Semoga diriku terus istiqomah
#kekniskurus2017

Monday, March 27, 2017

Monday, March 20, 2017

Let's Get Fit: Day 4








Before & After Work Workout, got myself a pair of new 👟today, after using selipar jepun for the past few days.
Today also for the first time ever I had a 10mins session before going to work. 


Yeayy for me!
#kekniskurus2017

Thursday, March 09, 2017

Restoran Hover: Nasi Paku



Kedai makan yg sgt popular sejak dari dulu lagi ni... restoran hover tapi nasi kat sini nama glamer dia Nasi Paku... menu dia sebenarnye Nasi Padang, kalau kita mkn kat sini dia akan serve lauk sampai penuh meja, Nasi Padang kan style dia gitu, nnti mana yg kita jamah je la dia caj... kalau bungkus plak ada paku siap2... sebab apa?



sebab ada paku, tu nampak tak paku dlm mangkuk tu.. bukan dlm nasi ada paku tapi












dia bungkus nasi ni pakai paku instead of rubber band



Monday, March 06, 2017

Beef Lasagna Lagi

Ada yg request nak beef lasagna....
so here it goes...

 

mula2 siapkan inti atau filing lasagna... bahan2 nyer, bawang besar, daging, mushroom & sos spaghetti




dilapis lapiskan dgn white sauce.... butter, tepung gandum, cheese slice & fresh milk



tabur cheddar cheese banyak2




siap!



Friday, February 24, 2017

Isi Ikan




Orang beli, kite pun beli gak...pastu tatau nk buat apa... ni isi ikan beli ngan kwn ofis, ramai kwn2 lain pakat beli.. so aku pun teruja gak la nk try masak pakai isi ikan ni.. 1kg rm6, murah kan.. antara benda yg boleh di buat... keropok, fishball, kuah laksa etc



 haaaa ni la hasilnyer... mula2 aku goreng je isi ikan tu, pastu ni campur ngan tepung beras, a bit keras la sbb patutnye campur ngan tepung lain.. huhu tapi dah tade, pakai je la tepung beras..

Wednesday, December 21, 2016

Thursday, December 01, 2016

Tabung Tong Gas


 29 Nov 2016 beli tabung tong gas ni RM30, gigih nak menabung ni... kite kire start menabung officially Dec 2016 lah...


harapnyer dapat la kumpul byk ni by end of 2017 la.... insysAllah... 

Tengah viral gak la kan tabung tong gas mcm ni kan... ada yg siap buat logo team bola la, kartun la... mula2 aku letak gak la duit kertas dlm tabung ni, pastu ada yg cakap duit kertas akan rosak kalau letak sbb tindak balas kimia gas aircond kan.... tapi yg gmbar atas ni ok je... maybe tong yg ni bebas sisa kimia kot... 

Monday, November 28, 2016

TESTIMONI PENGGUNA AZZA'S COLD POWDER (ACP)

Ini antara testimoni pengguna Bedak Sejuk Azza Elite, atau nama glamour Azza's Clod Powder atau nama pendek ACP. 

 









Sunday, November 27, 2016

BREW & CABIN

Dua kali mai sini arini ..
Belah pagi g MBS beli stationery n 2017 planner... petang plak g lepk kat Brew & Cabin ni


Brew & Cabin ni located betul2 depan MSB yg sebelah Giant Kuantan tu...



hipster sangatt la...









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Post