...

Monday, March 06, 2017

Beef Lasagna Lagi

Ada yg request nak beef lasagna....
so here it goes...

 

mula2 siapkan inti atau filing lasagna... bahan2 nyer, bawang besar, daging, mushroom & sos spaghetti




dilapis lapiskan dgn white sauce.... butter, tepung gandum, cheese slice & fresh milk



tabur cheddar cheese banyak2




siap!



Friday, February 24, 2017

Isi Ikan




Orang beli, kite pun beli gak...pastu tatau nk buat apa... ni isi ikan beli ngan kwn ofis, ramai kwn2 lain pakat beli.. so aku pun teruja gak la nk try masak pakai isi ikan ni.. 1kg rm6, murah kan.. antara benda yg boleh di buat... keropok, fishball, kuah laksa etc



 haaaa ni la hasilnyer... mula2 aku goreng je isi ikan tu, pastu ni campur ngan tepung beras, a bit keras la sbb patutnye campur ngan tepung lain.. huhu tapi dah tade, pakai je la tepung beras..

Wednesday, December 21, 2016

Thursday, December 01, 2016

Tabung Tong Gas


 29 Nov 2016 beli tabung tong gas ni RM30, gigih nak menabung ni... kite kire start menabung officially Dec 2016 lah...


harapnyer dapat la kumpul byk ni by end of 2017 la.... insysAllah... 

Tengah viral gak la kan tabung tong gas mcm ni kan... ada yg siap buat logo team bola la, kartun la... mula2 aku letak gak la duit kertas dlm tabung ni, pastu ada yg cakap duit kertas akan rosak kalau letak sbb tindak balas kimia gas aircond kan.... tapi yg gmbar atas ni ok je... maybe tong yg ni bebas sisa kimia kot... 

Monday, November 28, 2016

TESTIMONI PENGGUNA AZZA'S COLD POWDER (ACP)

Ini antara testimoni pengguna Bedak Sejuk Azza Elite, atau nama glamour Azza's Clod Powder atau nama pendek ACP. 

 









Sunday, November 27, 2016

BREW & CABIN

Dua kali mai sini arini ..
Belah pagi g MBS beli stationery n 2017 planner... petang plak g lepk kat Brew & Cabin ni


Brew & Cabin ni located betul2 depan MSB yg sebelah Giant Kuantan tu...



hipster sangatt la...









Friday, November 18, 2016

Nak Bisnes Tapi Tak Tahu Nak Bisnes Apa



Rasanye ramai yg teringin nak memulakan perniagaan kan. al maklumlah dgn nilai RM kita yg kian menyusut.. berbisnes adalah salah satu langkah bijak untuk menambahkan pendapatan kan..tapi...tapi ramai yg dah ada niat nk berbisnes tp tak tahu nak jual apa kan...

Meh nak suggest kat korang... jom jd ejen jualan bedak sejuk azza elite atau nama glamer produk ni ialah Azza's Cold Powder (ACP). Bedak sejuk yg dibuat oleh  bapa Azza Elite sendiri yg dirumus khas dr batu nasila.

Aku sendiri dah pakai ACP ni since 2013 lg.. dan menjadi stokis utk Pahang. Memang best pakai bedak sejuk ni sbb dengan izinNya abis ilang masalah kulit.. bagus sgt kalau ada jerawatm jeragat dan resdung. Utk ruam dan gatal2 bdan pun boleh. Nak jd ejen dgn modal RM200 je...
meh2 whatsapp kite.. 0199541414 






Syala's Wedding



Wednesday, November 02, 2016

IKEA CHERAS


My first time kat IKEA Cheras... singgah masa balik dr konvo... mcm best IKEA Damansara je..



Ini lah hasil nyer.. hehe.. ni ada yg kawan2 kirim gak...


antara yg aku beli.. rak, coffee table yg papan ijau kat part bawah troli tu.. tupperware oren, container ijau gak



ni KIV


ni pun KIV gak la..

Sunday, October 09, 2016

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Post