Di hari sabtu nan indah nih.. I decided to try my hands on cooking sambal tumis nasi kerabu! wuuuhuuu....
uikss... gelap plakss.. sebab lupa nak switch off flash
ok flash dah off, nih la rupanyer sambal tumis nasi kerabu yg tengah mengelegakk...
bahan2 yg aku letak...
cili boh
halia
serai
bawang merah
santan
tadaaaa... our humble brunch for this beautiful saturday (nak kata beautiful saturday morning pun sbb dah tak berapa nak morning masa makan nih...)
ulam aku pakai daun kengsom je, malas nak wat pelbagai ulam.. dalam gambar tu yg sebelah ikan tu sambal cili, kelapa goreng,sambal tumis yg warna kuning tu.. yg ada warna lain sket dalam sambal tumis tu adalah budu yer... biasanyer orang kelate tak makan nasi kerabu nih ngan ikan goreng.. makan dengan ikan celup tepung... tapi sebab tu jek yg ada kan.. or rather tu jek yg aku rajin nak buat...
p/s: jgn tnya warna nasi kerabu tu...
2 comments:
camne nak buat kaler nasi kerabu tu jadi biru ek?
warna tu guna sejenis bunga atau daun mengkudu
Post a Comment