...

Sunday, August 16, 2015

M BOUTIQUE HOTEL IPOH

12 Ogos baru2 nih... aku n few colleagues ke Perak, bertolak dari Kuantan dalam pkul 10 pagi... terus ke Bangi dulu.. sebab Boss dah ke Bangi a day before sbb ada meeting dan akan turut sama ke Perak... so aku dan sorang lg colleague kena g Bangi tunggu bos abis meeting than baru barulah kiteorg gerak ke Ipoh... Dalam pukul 6 lebih gak la ber gerak... dalam 4 jam gak la kiteorg duk bertapa kat Bangi sementara tggu mtg abis... pheww... anyway, nak citer pasal  M Boutique Hotel yg kiteorg stay kat Ipoh. 

Sampai Ipoh pun dalam pkul 10pm lebih, dgn berbekal kan waze alhamdulillah selamat lah sampai... itu pun front desk hotel ni siap kol aku dah, risau dia kite tak sampai2.. ahaaa... 

anyway.. nak tunjuk gambar2 hotel ni.... memang unik lah hotel nih...  meh kite tgk unik camne







ini lobby M Boutique Hotel.... cozy sangat kan... 




 tak tau nak cakap tema apa hotel ni...korang tgk sendri then let me know ok..



check in....


 sebelah front desk.. pile up of old luggages... bawah jam dinding byk2 tu lift utk naik ke bilik




 haaa satu lagi unik nyer... staff dia pakai name tag nama2  character dalam movie.. the lady in the pic is Snow White, and the guy is Flash...


 dah settled check in jom masuk bilik






 tadaaaaaa....ok ni tade la nampak unik sgt kan...  tapi...



 

 hahhh... almari diaaaa... terasa mcm duk dlm old shack pulak.. haha...






 ni sofa depan katil...


  


ni plak gambar bilik my fren... haha... ada kudaa!
 

 bilik yg ni lg kecik drpd bilik yg aku dapat...mmg susah la jugak sbb tade ruang yg selesa utk solat... mcm bilik yg aku dapat luas sket, depan tv ada space yg selesa utk solat...


 ni haaa depan katil bilik aku..



 berbeza kan dengan bilik kwn aku yg ada kuda tu... meh kite zoom sket apa yg ada kat depan tv tuu

 mineral water dgn snacks...


best2.. sblm ni tak perlah lg aku g hotel ada free snacks camni.. sedap pulak tuuu

ok.....Jom kita intai kat bathroom nye plak..

  






               

dalam bakul tu ada hair dryer dan extra toilet paper



mula2 tu tak perasan ada ruang ni... memang tertutup lah... tapi bile masuk toilet rasa mcm eh ada rak apa kat luar tu.... dia mcm hidden gtu..


 nampak tuuu... erkkkkkk.... kalau aku dtg ngan anak2 buah aku nih for sure kena intai dah ni.. haha... bleh pulak see thruuuuuu... yes buleh nampak dari luar.. bleh tgk org yg duk tgh mandi atau tgh..... bilik lain aku tak sure plak camni ke x...



  tong sampah pun kena amik gamba.. sebab unik sgt



 ni shower... tade bath tub yer...



 another thing that caught my eyes... selipar bilik dia... kalau hotel lain yg sama bintang dgn hotel ni biasa nyer jenis yg putih pastu ada logo hotel kat depan tu kan... yg hotel ni it's black in color.. ada petak2 pulak... comey2...




ni kat luar bilik


ni plak depan lift


luar bilik jugak but the other side



untuk breakfast, guests akan di beri voucher dan kita boleh pilih nak makan kat bar dia ker or kat Old Town Grand Cafe.. so kiteorg mkn kat Old Town lah... tu kat atas tu is the menu... pilih satu makanan dan satu minuman... yerppp tade buffet breakfast... 


ni suasana dalam Old Town Grand Cafe..


sangat eksklusif dan tak ramai org, ada lah 2-3 org customers selain kiteorg berempat.


ini the entrance to the cafe... open to public gak la not for M Boutique Hotel guests only la.. cafe ni actually attached to the hotel... so kira sama bangunan la... kena lalu ikut laluan mcm dalam gamba kat bawah ni utk ke cafe tu..


 mcm2 deco pelik2 dia letak... tak sempat pulak nk usha2 sebab ni business trip kan bukan nyer nak leisure2... hehe...tapi masa nk check out sempat laaa...


 Bergambar dgn The Boss.


kite selfie skettt...


 ni locationnya, No 2 Hala Datuk 5, 31650, Ipoh Perak. No telefon :05-255 5566




ni lah bangunan M Boutique Hotel ni.... 



amik dari dalam keta... sorry a bit blurry... meh kite tgk versi pro 






whoahhhh... cantik kan... ok kat bawah ni... more photos of M Boutique rooms... ni aku amik gamba dr website dia...














nk tgk gamba lagi sile kat website dia ye... kat bawah nnti aku letak.. instagram pun dia ada

ok.... so...

sebelum ada yg tanya berapa rate hotel ni... ok ni hahh aku check kat trivago siap2...

 RM208 ni kalau diperhatikan date nyer during weekend..



ni plak kalau week days.. RM170

so i guess kiteorg nyer RM170 la per nite sebab g time weekdays kan dan company yg bayar kan..


so dah tgk gambar2 tadi kan... apa lah tema M boutique nih ye???

well.. after a little research...  this is what the website tells us about the theme...

Malaysia’s Colonial past and modern urban d├ęcor, in bringing to you 93 chic yet urban Straits Eclectic rooms, replicating much of the pre war shop houses found in the Straits Settlements, with a wicked twist.

The M Boutique Hotel is frequently referred to as whimsical, quirky and unique --- yes I totally agree... 

We do try hard to pay attention to the smallest detail in everything that we do. --- stuju gak... 

 by the way M boutique ni ada bukak satu lagi cawangan dia kat ipoh jugak... ni lokasi nye

M Boutique, Station 18, Pengkalan, Ipoh,

 bleh gak survey2 fb M Boutique ni..

https://www.facebook.com/mboutiquehotels 

Instagram:

mymboutique

 okeh that's all... hope this entry bleh membantu korang lah to plan where to stay if u were in Ipoh



1 comment:

SL said...

Cantik and unik! Boleh naik ets saja ke sana kannn! Thanks for sharing!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Post