...

Sunday, October 02, 2016

Breakfast @LilaWadi Indera Mahkota

Hari ni ada nak cod azza's cold powder kat Indera mahkota, so alang2 ke sana kita set meeting point  kat Lila Wadi lah.. bleh pekena Roti Titab lagiii... hehe

Kalau dulu Lila Wadi femes ngan steamboat n mango cheese cake utk dinner, tapi skarang ni ada pulak Daily Lila, menu sarapan pagi special! 

Baru je lepas balik raya haji baru ni aku duk tertanya2 kat Kuantan ni tade ke roti titab yg mcm kat Kopitiam Kita kat Kb tuuu.. ye la sbb balik KB baru ni g breakfast kat Kopitiam Kita yg femes tu... punyerlah ramai orang... sampai kena tunggu org abis mkn baru bleh duduk.. 

Skarang ni dah ada roti titab kat Kuantan ni cantekk sangat lah... pastu ada jugak nasi berlauk yg femes2 kat kelate tu Lila Wadi sediakan... yes... original from Kelate... Nasi Kg Air Dingin ada Nasi Kak Chik Kg Berangan ada, Nasi Kak Wok je tade.. owhhh Nasi Tupe pun ado!


Ni lah kedai nyer... alaa kat IM 5 yg ada Bank Rakyat tuu... yer.. dekat Dominos Pizza &  Pizza Hut tuu... bg menu sarapan start bukak dr 7am - 11am every day, pastu kul 1-11pm plak ada sate capitol, petang pulak 5pm-12am (last order 11.20pm) start makanan utk dinner





 Jangan terkujat pulak tengok harga nyerr .. haha.. dah mmg import dr Kelate kan... mahal la skettt.. tapi sedap dan puas ati la.. nk g mkn tiap2 ari memang xdpt la kan... sekali sekali ok la..




 kepada yg tak biasa dengan nasi berlauk camni.. kalau kat kelate tu.. memang sangat femes la segala mcm nasi berlauk dengan nama2 yg tersohor.. yg paling femes nasi kak wok la.. 2nd femes nasi kg air dingin... nasi kak wok tu nasi ngan kuah gulai n ayam goreng kecik2, kak wok tu nama pengasasnyer... kat luar kelate pun byk dah kedai cawangan nasi kak wok ni.. nasi kg air dingin plak.. nasi berlauk ada kuah gulai ayam atau ikan, air dingin tu nama sebuat kampung kat daerah Tumpat di Kelate. Nusi tu plak nama orang... ntah la tadi aku tnya apa tu nusi dia kata nama orang.. so tade la nk tnya panjang lg...



haaa ni lah rupa Nasi Berlauk Ayam Goreng Nusi Kg Air Dingin, ayam dia kira banyak la.. kalau Nasi Kak Wok Ayam dia kecik2 (cincang) n sikit.



Selain nasi berlauk, ada gak nasi lemak, cer baca caption Instagram Lila Wadi tu... oohhh Nasi Lemak Syokk ni terdiri drpd org2 penting Nasi Lemak Simple rupanyer.. patut la sedap.. walaupun RM2.80 satu tp worth it la.. 
 



ni menu dan price list nyer..  nak g mkn tu pastikan tahu selok belok price range makanan kedai tu... jgn main order je pastu meroyan cakap mahal... memang la ni range harga dia.. harga roti titab sama je ngan kat KB, nasi berlauk tu of course la mahal sbb import terus dr Kelate. (eh..ter-emo plak..mcm aku ada share pun kan..haha..bkn apa, ada baca komen kat fb yg komen pedas2..kite pun terasa panas)


Anyway.... ni lah diaaaaa
 
 Tadaaa..... ROTI TITAB!! apa yg best sangat roti titab ni?  Best nyerrr sbb sedap sebab roti dia tebal, makan pulak dengan telur goyang camtu... kat atas telur letak bleck pepper dan kicap... perghhh... memang nak lagi laaaa, ada rasa manis lemak2 kaya, ada rasa masin kicap dan majerin dan sedikit pedas black pepper, nak makan roti ni jgn g lewat sangat, pernah dah g last week cun2 je aku dapat yg last, meja sebelah order lepas aku, waiter cakap sorry dah abisss... nangesss..




 ni plak nasi tumpang atau nama sebenarnye ikut orang kelate sebut, nasik tupe, kena nasi tupe dan apa yg ada dalam tu? meh kita tgk...




 dalam nasi ni ada sambal kelapa dan sambal udang, sedapp!

 akok ni pun ada kat lila wadi nihh... haishhh... very good la idea tokey dia nih... memang akok mcm ni tak dapat punyer kat Kuantan ni... rasa akok kat sini memang lain... xsama mcm yg kat kelate... akok ni rm1 sebiji. (pic from fb lilawadi)



 
ni plak nama dia piana, bukan piano ye (pic from fb lilawadi)


 haaa tu gambar aku amik sendiri masa my fren keklin makan nasi tupe tu... keklin cakap sedapppp...



 
sate capitol pun adoo! I have yet to try this.. so do know the taste la... tp tgk pun dh nampak best... adoiii stress pulak buat entry ni di kala perut lapar... teringat2 roti titab pagi tadi... 



3 kali dah aku g time breakfast dan 3 kali gak la suasana mcm ni kat dalam kedainyer... tak kiralah time weekend or weekdays

 
full house.... sikit lagi nak jd mcm Kopitiam Kita plak ni...  






ini suasana kat Kopitiam Kita masa sehari sebelum raya haji baru2 ni.. bleh baca pasal Kopitiam Kita kat SINI . Konsep nyer lebih kurang sama mcm Lila Wadi buat, hanya minuman dan roti titab je kopitiam ni buat sendiri.. makanan lain semua amik dr penjual2 yg dah ada nama tersendiri... kira mcm one stop center utk semua nasi berlauk yg best2

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Post