...

Wednesday, February 04, 2009

Tahu dahh


Inilah rupernyer catur bistari... not bestari ok...
and..yes indeed... thanx to mr google!
now...my job is to contact the dealer and ask for a quotation....then baru lah aku buleh quote harga bagi kat students... (they need this for that expo keusahawanan thingy..)
well... ginilah keje aku... keje jaga ko-op... so... to my successor (re: the AGM is coming!! huhu) ... mende2 camnilah yg bakal korang tempuhi.. hehe...
like yesterday... I went out to town with one mission... menjejak satu kedai nih.. kedai nak tempah hamper... before this I used to order from Mydin je hamper2 ni...tapi rupa2 nyer... Mydin dapat untung atas angin jek... bukan Mydin pun yg buat hamper tu...dia tempah kat kedai yg aku sedang jejak tuuu... itu pun dapat tahu masa tunggu nak loading hamper2 tu ke dalam van kat Mydin nyer loading area.. staff Mydin cakap hamper ni baru jek sampai tadi... I was like.. haaaah...bukan buat sendiri ker?? Dia cakap tak lah...kite tempah kat tuuttttttt (mana aku leh reveal wehhh... ini bisnis maaah... hikss).
So..just imagine la dengan if rega RM30 hamper tu barang yg mcm mana dapat..setelah Mydin dah amik untung... n org kedai tuutttt tu pun for sure dah amik untung plus caj bungkus2 lagi kan... n koop pun nak amik untung so more....
Buat sendiri lagi untung??? uhh uhhh...sapa yg nak membuat nyer... nak kuar g bli brg2 lg, nk cari masa bungkus2 lg.. pastu tak cunn langsung hamper tu sbb kena org yg pro gak wat bungkus2 ni...ada cara nak susun barang2 tu..actually pernah gak koop wat sendiri... n guess sapa yg tukang buat... hehe... TPA yg buat... ahakss... aku tukang potong cellotape jek...
owhhh... let's get back ke citer menjejak kedai tuutttt tu... pls bear with me... hehe...
nak buleh ker tahu the precise location of that kedai tuuttt tu pun makan masa berbulan2!! sebabnyer masa aku tanya org mydin tu dia nyer sebutan nama kedai tu tak jelas.. even aku ah tanya few times pun tak sure gakk... sbb nama kedai cina yg dia pun tak sure gak spell mcm mana.. pastu aku started asking around... sesapa yg aku rasa dlm field bisnis n tahu inside out of kuantan aku tanya...sampai ker Stanley yg selalu kite tempah baju ngan dia pun aku tanya... tapi dia pun tatau..pastu aku tanya dealer Nestle (chinese) yg dtg anta barang kat koop... dia kata tau..tau... itu kedai dekat Air Putih... tapi stillllllll... dia tak bg precise location sbb nyerrr dia citer kat aku itu kedai suda potong line bisnis dia... adoiiii... pastu..few days b4 CNY.. ada lagi Indian dealer yg dtg nak promote barang kat koop... aku tanya lagi... dia kata kat Semambu plakk... pastu aku citer la aku nak tempah hamper kat kedai tu...thennnnnnnn barulah dia bagi the exact location which is sebenarnyer neither in Air Putih nor Semambu!! hahaha...
So... last sunday aku g riki itu tempat..sahh betul..tp ari tu tutup... then smlm... dgn selamat nyer aku telah menempah hampers!!! yey! so...puan2.. cik2 penasihat kelab sume..sila lah tempah hamper dgn aku dgn nilai yg bermula dgn RM20 n above..... ngan TPA pun leh gak coz dia pun tukang jaga koop bahagian runcit gak...
sekian... TeKa

4 comments:

Neeza Shahril said...

TeKa tu bukan ke synonym dengan someone kat Admin.. dia ada lagi ke kat situ??
rindu sebenarnya dengan kengkawan kat KPTM.. tapi macam malas nak pergi sana sebab... tak leh cakap!!!

noniey alias said...

lepas ni bleh lah deal ngan kak anisz je... mudah kejo..

kak anisz wat catur eh.. kitaorang ee club ni tak tau lagi nak wat game apa... kak anisz punyer game mcm best je...huhuhu

misz_A said...

kneeza... yes.. TeKa tu en hussin selalu guna... his trademark... napa tak nak dtg kptm dah? sebab apaaaaaa???

noniey..
saya tak wat catur...student mintak belikan catur tu utk expo keusahawanan...expo tu under kak bed... buleh2 if nak order hamper...sila2...

Neeza Shahril said...

sebabbbb.... ia... ada... ikannn!!!!! heheee..

TeKa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Post