...

Friday, July 03, 2015

Put it in your routine

so, tadi ada follow up session dgn one the trainers from the workshop that i attended a month ago.. towards the end of the session the trainer asked us to list down things that we did in a day.. xkisah la semalam punyer ke, hari2 biasa punyer rutin ke... so here is my list...





then.. lps kiteorg siap buat list ni...he asked us... how many of you wants to lose weight... well.. almost all la angkat tangan kan...then dia tnya lagi... ada tak dalam list yg kite buat tu yg menyumbang kpd faktor nk turun kan berat badan???? Danggg!! terkena di situuu... tadeee langsung.. hahaha... 

so... paham kan... nk sesuatu tapi tak buat apa pon... soooo if u want sumtin... u have to put that sumtin in your routine....

The workshop I attended a month ago was about English Communication, so today's session is like to check on us and to keep us motivated in improving our english communication... so... in order to improve your english... u need to make it your routine on what your want to improve... so kata nk bagus dalam english kan..so kenalah at least dlm satu hari ada buat benda yg bleh jd faktor penyumbang dalam improve kite nyer english tuu... be it reading magazine, writing in english, having a conversation in english... apa2 je la... such an eye opener kan... benda simple dan kite memang tahu, nak sesuatu kenalah buat sesuatu kan bukan tunggu je... mmg tahu tuuu tapi bila terkena macam ni... baru tersedar sket.. 


tandoori fish sandwich



ohhh.. itu game yg kite org buat td just to break the ice... almaklumlah posa2 ni... ngantuk je bile kena duduk dlm dewan dan dengar je... so that sticker tu my fren letak kat my forehead without me knowing the dish written on that sticker (sticker given by the trainer).. then, my fren had to explain to me what is written on the sticker, then i had to guess it.... so mcm praktis utk cmner nak explain n describe la... and of course i got it correct la... hehe


1 comment:

ameris said...

pang terkena diri sendiri... mcm aku laa nak kurus tp takde tindakan susulan..
diet konon pun asyik cheat je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Post