...

Thursday, March 31, 2016

KUANTAN RIVER CRUISE

Ini kejadian pada 13/3/16 masa cuti sekolah aritu... baru berkesempatan nk upload gambar. Plan asal nak ke Kuala Gandah tapi Abe xnak sebab the boys baru g zoo kat Haadyai few weeks back.. so... kite ronda2 sekitar Kuantan dah la.. walaupun dah selalu sangat lepak2 kat Kuantan time cuti2 ni.. tp ada je lagi tempat2 yg kiteorg tak explore.. kalau last year cuti skolah Mac 2015 pun lepak2 sekitar Kuantan gak.. 

River Cruise ni lah jadi pilihan..


tak ramai orang pun walaupun hari sabtu dan cuti sekolah... minimum 5 dewasa bot akan gerak..








ada 3 families yg satu bot ngan kiteorang... masa nak dekat sampai ke muara/kuala tu ada la skit tour guide bg explanation pasal pokok bakau takleh diusik kalau tak kena sama.. even nelayan pun tak leh amik pokok bakau tu.. pastu dua explain pasal bot2 yg ada kat sekitar tu.. setiap bot ada no plate sendiri.. mcm kereta gak la... dr no tu kita bleh tau dia asal dr negeri mana.. pastu rumah bot tu dicat dengan certain2 warna yg ada makna tersendiri










ololorrrr sweet nyerr... nak jugakkk ahaa...


tok bah cakap bestttt... ummi tok menahan rasa takut... hehe


Ami pun nampak mcm takut2 gak... sbb bot ni laju rupanyer... 

 macam gambar poskad x? ngeeee


tu jambatan Tanjung Lumpur




Harga tiket Kuantan River Cruise ni Dewasa RM15 seorang, kanak2 mcm Ami tu RM10 dan Aiysh free je


video












No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Post